CATALÀ | CASTELLANO

Normativa

Si hi haguessin més llocs com Caniparc, tinguéssim més cura de la correcta socialització dels nostres gossos, no hi hauria tants problemes d’interacció entre gossos o entre gossos-persona. És per aquest motiu que es va posar en marxa Caniparc, per sensibilitzar, conscienciar  les personers i obtenir gossos més equilibrats en el futur. Aquestes normatives s’han escrit perquè tots tinguem una bona experiència dins del centre:

1.     Els propietaris són els únics responsables de les accions dels seus gossos i entren al centre sota aquesta premissa.
 
2.     CANIPARC no respon de les lesions dels animals o les persones. És bo que ens relacionem gossos i persones, però encara que el gos estigui jugant, ha d’estar SEMPRE sota la supervisió del seu propietari per evitar possibles problemes.
 
3.     És obligatori que el gos porti xip i estigui vacunat, així com degudament tractat per la prevenció d’insectes i paràsits. Ha de tenir la cartilla veterinària al dia, per tal d’assegurar el seu benestar i el dels altres gossos.
 
4.     Al centre no es permet l’ús d’elements de càstig: ni collars d’estrangulament, ni de punxes ni elèctrics, exceptuant casos concrets de collar vibrador per a gossos sords. Si els feu servir amb regularitat, els educadors del centre us oferiran opcions alternatives a aquestes solucions, que son doloroses i innecessàries.
 
5.     Queda prohibida l’entrada de cap animal amb problemes d’agressivitat que puguin suposar un perill per a la integritat dels altres gossos o persones. Si el gos té problemes de reactivitat, CANIPARC ofereix un servei d’orientació i informació per ajudar a solucionar el problema, així com teràpies de modificació de conductes personalitzades a càrrec dels educadors canins i el servei d’etologia.
 
6.     Tanmateix, queda prohibida l’entrada de gosses en zel, ja que es poden produir baralles derivades del seu estat, encara que la femella no hi participi. Espereu que li passi el zel, pel benestar de tothom, ella també ho agrairà perquè no la molestaran.
 
7.     El número màxim gossos per persona a la vegada és de 2. Si en teniu més, demaneu-li a algú que us acompanyi per poder supervisar-los correctament.
 
8.     Cal entrar a la zona de seguretat senyalitzada amb el gos lligat abans de deixar-lo lliure a les zones habilitades i també senyalitzades com a zones sense corretja, excepte en el cas que l’educador/a del centre indiqui el contrari.
 
9.     Els usuaris han de recollir les deposicions dels animals que acompanyen i dipositar-les a les papereres habilitades.
 
10.  És permès fumar a tot el recinte a l’aire lliure, tot i que les burilles s’han de llençar apagades a les papereres.
 
11.  Es pot portar menjar per dinar a les taules, però s’ha de recollir la brossa que quedi. Tanmateix, no es pot llençar a terra cap desperdici, els usuaris han de fer ús de les papereres per poder mantenir net el parc.
 
12.  El manteniment de les instal·lacions és responsabilitat de CANIPARC, però és obligació  de tots fer-ne un ús responsable i no malmetre la infraestructura ni el mobiliari.
 
13.  Els nens petits han d’estar sota control i vigilància d’un adult en tot moment. És un entorn pensat per a gossos, no és un pati d’esbarjo infantil. CANIPARC defensa la convivència entre gossos i nens, però amb supervisió.
 
14.  Les baralles i disputes entre gossos es produeixen com a part normal del joc, els incidents puntuals entre gossos no sempre volen dir que aquest o aquests tinguin comportaments “agressius”. Tot i això, un gos que demostra, reiteradament, conductes agressives cap a altres gossos ha de sortir del recinte, sense debat.
 
15.  CANIPARC disposa d’una zona específicament destinada a gossos de talla petita. En funció dels gossos que hi hagi en cada moment pot ser convenient, per seguretat,  restringir als animals més petits a aquesta zona.
 
16.  El menjar, joguines i d’altres elements que puguin ser causa de disputa, queden prohibits, a excepció dels moments en què hi hagi alguna activitat on es necessitin motivadors. Si necessiteu fer servir menjar per treballar alguna cosa amb el vostre gos, demaneu-ho a l’educador del centre, us donarà pautes per fer-ho de forma segura. Tampoc és el lloc adequat per anar amb bicicleta o practicar algun altre esport que no estigui relacionat amb el món caní i en l’horari de l’activitat corresponent.
 
17.  Està prohibit llançar pedres. Fan malbé les dents dels gossos i s’hi obsessionen amb facilitat. Tanmateix, llançar qualsevol objecte per fer córrer els gossos pot provocar altercats en algunes situacions. Que els gossos no corrin no vol dir que no s´ho passin bé, ni que no es cansin.
 
18.  La zona d’agility pot utilitzar-se com un element més de joc del parc, sempre que no hi hagi algú interessat en utilitzar-lo com a tal. En qualsevol cas, s’ha de procurar no fer-lo malbé, com qualsevol altre element del parc.
 
19.  CANIPARC es reserva el dret d’expulsar als socis o visitants que no compleixin amb les normes del centre, per al bé de tots. Si es tracta de problemes de comportament caní, intentarem buscar una solució entre tots.
20.  Si CANIPARC detecta o coneix algun cas de maltractament, el denunciarà, tant si és d’un gos que vingui al centre com si és de fora. No entenem el maltractament dels animals, i per tant, no el tolerem.
 
21.  Si teniu qualsevol dubte de com actuar amb el vostre gos, tant al parc com a fora, demaneu assessorament a qualsevol dels educadors del centre. Us donarem informació per resoldre els dubtes i/o us oferirem solucions als problemes que tingueu.
 
Gracias por vuestra colaboración!